De ideale trouwlocatie

Je hoeft tegenwoordig geen IT-opleiding te hebben gevolgd om het internet af te kunnen struinen om prachtige trouwlocaties te vinden; romantische kastelen met idyllisch rozentuinen, statige herenhuizen omgeven door nostalgische grachten, sfeervolle boothuizen met uitkijk op het water. Allemaal uniek en prachtig, alleen niet wat wij zochten. Tijdens onze zoektocht kwamen we uit op een nog te openen trouwlocatie; 15 minuten rijden van Amsterdam, in hartje Waterland, gevestigd in Purmerend. Van een onopvallende woning, ontpopte een romantisch, statig en nostalgisch herenhuis na een intensieve renovatie. De in volle glorie gerestaureerde Villa Clementine is voor ons de perfecte trouwlocatie geworden, verder hoefden we niet te kijken. Van ons kennismakingsgesprek tot aan de voorbereidingen van onze trouwdag zelf, voelde het goed aan. Silvia, Elise en hun team hadden ons volste vertrouwen. De dames zijn op al onze wensen ingegaan. Op de dag zelf waren ze vroeg uit de veren om alle leveranciers tegemoet te komen en ’s avonds waren ze nog tot in de late uurtjes onze gasten aan het voorzien van alle nodige versnaperingen.

Zoals afgesproken werd de trouwzaal in plaats van de tuin klaargezet voor onze ceremonie. Aan weerszijden van het looppad stonden keurig de stoelen versierd met stoelornamenten van roze gipskruid. Onder prachtige piano- en zangbegeleiding van zangeres Brenda werd onze ceremonie voltrokken door trouwabmtenaar Hans. July kwam als eerste de volle zaal binnen; gevolgd door een bruidsstoet van dierbare vrienden en vriendinnen, ons bloemenmeisje Miya en ringbearer Fynn. Ik kwam als laatste binnen met mijn lieve vader. De zaal had ik voor dit moment niet gedecoreerd gezien; de opzet van de stoelen, het looppad, alle bloemstukken en ornamenten, de grote raampartijen en de serre die voor sfeervolle lichtval zorgen. Ik was helemaal in de wolken. Het plaatje was compleet. Met vlinders in mijn buik liep ik naar July…

Na de ceremonie vertoeften we naar de serre en de aangrenzende binnentuin. Het was een ideale plek om ongedwongen na te genieten. Met hier en daar statafels voor de gasten om hun drankjes neer te zetten. Verder bevonden er in de serre stoelen en bankjes voor degene die even wilden bijkomen. Onze prachtige bruidstaart was op een mooie tafel klaargezet in de serre. Na het aansnijden van onze taart, gingen wij mengen tussen de gasten. We werden niet vergeten door de meiden van Villa Clementine. Ze hebben me ook de hapjes aangeboden. Ik ben blij dat ik de hapjes zelf heb kunnen proeven. Ze waren verrukkelijk.

Wij hadden al snel besloten om in het nieuwe restaurant ‘De Stallen – Bar & Grill’ van Elmer te dineren met 140 personen. Het restaurant grenst aan Villa Clementine, maar we kozen zeker niet voor gemak. Het was de eigentijdse uitstraling en robuuste karakter van het restaurant dat ons zo aantrok. Onze familie en vrienden weten dat wij niet van strakke sit-down dinners zijn. Het was meer dan logisch om voor een goed verzorgd 3-gangenmenu te kiezen. Dat gezegd, was het nog steeds een uitdaging om aan de wensen van alle gasten te voldoen. Wij weten zelf als geen ander hoe het is om een groot gezelschap te behagen als horecaonderenemers. Maar complimenten aan Elmer en zijn team. Ze waren snel en zijn professioneel omgegaan met allerlei verzoeken. Onze gasten waren uiterst tevreden.

Natuurlijk hebben wij de dag afgesloten met een avondfeest. De trouwzaal was omgetoverd tot een feestzaal. Silva had tijdens onze gesprekken een complete entertainment groep aangeraden; met DJ, saxofonist, zangeres en technicus. Deze combinatie heeft de gasten tot aan het einde van de avond aan het dansen gekregen. Het feest was goed verzorgd; de hapjes werden aan de lopende band rondgebracht en niemand had een leeg glas in de hand.

Wij denken nog vaak terug aan deze mooie dag. Dankzij Silvia, Elise en hun team van Villa Clementine; en Elmer en zijn team van De Stallen, was onze dag perfect.

Liefs, July & Quynh

July & Quynh

Villa Clementine Een bijzondere trouw- en evenementenlocatie in het hartje van Waterland